EVN България напомня своите съвети за безопасност на клиентите и техните

...
EVN България напомня своите съвети за безопасност на клиентите и техните
Коментари Харесай

EVN България напомня съвети за безопасност в случаи на гръмотевични бури

EVN България припомня своите съвети за сигурност на клиентите и техните домове в случаи на гръмотевични стихии напролет и лятото.

В тази връзка компанията дава потребни и практични съвети за сигурност:

Съвети при гръмотевични стихии, в случай че се намирате в дома или на работното място:

изключете от контакта електрическите уреди, които най–много се въздействат от външно пресилване – тв приемник, компютър, климатик, CD и DVD, електрически уреди.с цел отбрана на постройката от директно попадане на мълнии може да изградите мълниеприемници и мълниеотводи. Мълниезащитната апаратура на всяка постройка би трябвало да бъде  заземена според условията и от време на време проверявана.за отбрана на домакинските уреди и вътрешната електрическа апаратура е целесъобразно да има инсталирана катодна отбрана в ел. табло на постройката или устройства като UPS, протектори и разклонители с предпазител и/или катоден отказ.Съвети при гръмотевични стихии, в случай че се намирате навън, измежду природата и Ви настигне или доближава гръмотевична стихия: по опция отдалечете се от електропроводине хващайте/не докосвайте железни структури, огради, парапети и други железни заграждения

Съвети при къмпингуване:

в случай че Вашата каравана или палатка влезе в контакт със разкъсан или развален електрически проводник или се намира наоколо до разваления електропровод, неотложно се отдалечете и останете на безвредно място до идване на спешна група на EVN България.ако проводникът е паднал на земята, не го докосвайте! Имайте поради, че по него е допустимо да има напрежение. Стойте надалеч – най-малко на 8 метра разстояние от проводника!

В случаи на повреда клиентите могат да алармират непрекъснато на телефон 0700 1 0007.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР